Sidecar

Koktejl na bázi koňak se sladko kyselým profilem. Cointreau likér obohacuje drink o příjemné pomerančové aroma.

Suroviny

Ozdoba

Pomerančová kůra

Příprava – Šejkr

3 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
  2. Odměříme všechny ingredience do šejkru.
  3. Naplníme šejkr kostkovým ledem až po okraj a pořádně vyšejkrujeme.
  4. Koktejl scedíme přes sítko bez ledu do vychlazené coupety a panáku.
  5. Ozdobíme zastříkem pomerančové kůry, kterou následně vložíme do drinku.

Sklo

Vybavení

Historie

Koktejl, který vznikl v Paříži konkrétně ve slavném Harry’s Baru pod rukama legendárního barmana jménem Harry MacElhone okolo roku 1919. Jméno Sidecar vzniklo podle názvu motorky kapitána, který často bar navštěvoval.

Zajímavost

Side Car se tradičně vyrábí spíše kyselejší ne sladší a tak se často v minulosti podával se sladkou krustou na skleničce aby kompenzoval kyselost drinku. Moderní barmani však preferují upravit koktejl už při přípravě drinku pomocí cukrového sirupu.