Nejznámější klasický koktejl s použití vaječného bílku. Sladko kyselá chuť zjemněná vaječným bílkem s velkou porcí bourbonu. Koktejl, který potěší každého hosta.

Suroviny

5cl The Macallan 12y

2,5cl Citrónová šťáva

1,5cl Cukrový sirup

2cl Vaječný bílek

Ozdoba

Citrónová kůra

Příprava – Šejkr

2 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme skleničku a připravíme ingredience.
  2. Všechny ingredience odměříme přímo do šejkru.
  3. Pomocí tyčového mixéru vyšleháme koktejl po dobu pěti sekund.
  4. Šejkr naplníme kostkovým ledem až po okraj a protřepeme.
  5. Koktejl scedíme přes barové sítko do vychlazené skleničky na kostkový led.
  6. Na závěr zastříkneme citrónovou kůrou, kterou následně vložíme dovnitř drinku.

Sklo

Vybavení

Tyčový mixér

Historie

Nejstarší historická zmínka o koktejlu Whisky Sour byla zveřejněna ve wisconsinských novinách Waukesha Plain Dealer v roce 1870. V roce 1962 zveřejnil Universidad del Cuyo příběh citující peruánské noviny El Comercio de Iquique, které naznačovaly, že Elliott Stubb vytvořil „Whisky Sour ” v roce 1872 v kombinaci bourbonu, citrónové šťávy, cukru a vaječného bílku

Zajímavost

Koktejl je typicky servírován s vaječným bílkem, který přidá drinku na jemnosti. Není však nezvyklé si tento drink objednat i bez vaječného bílku.