
Nejznámější klasický koktejl s použití vaječného bílku. Sladko kyselá chuť zjemněná vaječným bílkem s velkou porcí bourbonu. Koktejl, který potěší každého hosta.
Suroviny
5cl The Macallan 12y
2,5cl Citrónová šťáva
1,5cl Cukrový sirup
2cl Vaječný bílek
Ozdoba
Citrónová kůra
Příprava – Šejkr
- Nachladíme skleničku a připravíme ingredience.
- Všechny ingredience odměříme přímo do šejkru.
- Pomocí tyčového mixéru vyšleháme koktejl po dobu pěti sekund.
- Šejkr naplníme kostkovým ledem až po okraj a protřepeme.
- Koktejl scedíme přes barové sítko do vychlazené skleničky na kostkový led.
- Na závěr zastříkneme citrónovou kůrou, kterou následně vložíme dovnitř drinku.
Sklo
Vybavení
Tyčový mixér
Historie
Nejstarší historická zmínka o koktejlu Whisky Sour byla zveřejněna ve wisconsinských novinách Waukesha Plain Dealer v roce 1870. V roce 1962 zveřejnil Universidad del Cuyo příběh citující peruánské noviny El Comercio de Iquique, které naznačovaly, že Elliott Stubb vytvořil „Whisky Sour ” v roce 1872 v kombinaci bourbonu, citrónové šťávy, cukru a vaječného bílku
Zajímavost
Koktejl je typicky servírován s vaječným bílkem, který přidá drinku na jemnosti. Není však nezvyklé si tento drink objednat i bez vaječného bílku.