Jak už tomu sám název napovídá, jedná se o silně alkoholický koktejl z tiki kultury. Koktejlová klasika plná chutí, která zaujme především hořícím efektem.
Suroviny
- 4cl Brugal Anejo
- 2cl Brugal Blanco
- 2cl Domácí falernum
- 2cl Limetková šťáva
- 1cl Domácí skořicový sirup
- 0,5cl Domácí sirup z granátových jablek
- 4cl Cappy Pomeranč 100%
- 2cl Cappy Grapefruit
- 1 střik Absinth čirý
- 1 střik Angostura
Ozdoba
Limetka, máta, koktejlová třešeň
Příprava – Šejkr
2 minutyČas
Náročnost
- Nachladíme si koktejlovou sklenici a připravíme ingredience, limetkovou šťávu vymačkáme pomocí lisu na citrusy.
- Odměříme si všechny ingredience přímo do shakeru na koktejly.
- Šejkr si naplníme drceným ledem až po okraj a pořádně protřepeme.
- Koktejl scedíme pomocí sítka do sklenice na drcený led.
- Ozdobíme ananasem, koktejlovou třešní a mátou.
Vybavení
Historie
Koktejl vytvořil Don Beachcomber v roce 1934 v Don the Beachcomber’s Bar v Hollywoodu v USA. Tento koktejl se rozšířil na východním pobřeží kolem roku 1939.
Zajímavost
Don Beachcomber chránil svoje receptury před míchanými mixy tak, aby jeho koktejly nemohl nikdo z barmanů kopírovat.