Tento recept můžeme vařit i metodou Sous-vide. Všechny ingredience vložíme do sáčku a vaříme 3 hodiny na 50 °C.
Suroviny na 0,7l
30cl Vodka
30cl Brandy
300g Cukr bílý
30cl Voda
900g Broskev
Příprava
- Do hrnce si odměříme vodu a cukr.
- Na mírném stupni za stálého míchání rozpustíme cukr.
- Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- Očistíme si broskve, vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky o velikosti 0,5 mm.
- Do nádoby o objemu 1,5 litru nalejeme vychlazený sirup, broskve, vodku a brandy.
- Necháme odležet na tmavém místě po dobu dvou týdnů. Denně protřepeme.
- Likér scedíme přes čisté plátno či utěrku.
Skladování
Skladujeme v uzavřené láhvi, nejlépe v lednici. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.