Tento recept můžeme vařit i metodou Sous-vide. Všechny ingredience vložíme do sáčku a vaříme 3 hodiny na 50 °C.

Suroviny na 0,7l

30cl Vodka
30cl Brandy
300g Cukr bílý
30cl Voda
900g Broskev

Příprava

  1. Do hrnce si odměříme vodu a cukr.
  2. Na mírném stupni za stálého míchání rozpustíme cukr.
  3. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  4. Očistíme si broskve, vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky o
    velikosti 0,5 mm.
  5. Do nádoby o objemu 1,5 litru nalejeme vychlazený sirup, broskve,
    vodku a brandy.
  6. Necháme odležet na tmavém místě po dobu dvou týdnů. Denně
    protřepeme.
  7. Likér scedíme přes čisté plátno či utěrku.

Skladování

Skladujeme v uzavřené láhvi, nejlépe v lednici. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.