Warning: simplexml_load_file(): ../nabaru.cz/products.xml:1: parser error : Document is empty in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 288

Warning: simplexml_load_file(): in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 288

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 288

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 297

Warning: simplexml_load_file(): ../nabaru.cz/products.xml:1: parser error : Document is empty in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 228

Warning: simplexml_load_file(): in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 228

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 228

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 237

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 237

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 237

High Society

 

Hořkosladká klasika, která osloví. Dlouhý osvěžující drink, vhodný na nejrůznější oslavy.

Suroviny

4cl Bulldog gin
2cl Campari
2cl Domácí broskvový likér
8cl Cappy Grapefruit

Ozdoba

Plátek Grepu

Příprava – V šejkru

1 minutaČas
Náročnost
  1. Nachladíme si koktejlovou sklenici a připravíme ingredience.
  2. Vezmeme odměrku a do shakeru na koktejly si odměříme všechny ingredience.
  3. Šejkr naplníme pomocí lopatky na led kostkovým ledem až po okraj a pořádně vytřepeme.
  4. Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do sklenice na drcený led.
  5. Ozdobíme plátkem grepu.


Historie

High Society znamená v překladu „smetánka“ a v koktejlovém světě osvěžující long drink z minulého století. Více než v jeho rodném Německu se tento drink uchytil v Čechách, kde ho proslavil dnes již legendární pražský Bugsy’s bar, který otevřel své brány 31. března 1995 a krátce poté se objevil v žebříčku nejlepších barů světa. Oba jeho majitelé Václav Vojíř a Zdeněk Šulc kdysi působili v baru nedaleko Mnichova, jehož majitel se v té době připravoval na barmanskou soutěž s recepturou svěžího long drinku na bázi ginu. Soutěže se bohužel nikdy nezúčastnil kvůli náhlé nemoci. Na drink postupně zapomněli, vrátili se do Prahy a rozhodli se otevřít svůj vysněný cocktail bar. Krátce po tom, co začali sestavovat jejich první barový lístek, si na High Society vzpomněli a zařadili ho pod číslem 165.

Zajímavost

Nejvíce se tento koktejl proslavil u nás v České republice.