High Society - recept

Hořkosladká klasika, která osloví. Dlouhý osvěžující drink, vhodný na nejrůznější oslavy.

Suroviny

4cl Bulldog gin
2cl Campari
2cl Domácí broskvový likér
8cl Cappy Grapefruit

Ozdoba

Plátek Grepu

Příprava – V šejkru

1 minutaČas
Náročnost
  1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
  2. Odměříme si všechny ingredience přímo do šejkru.
  3. Šejkr naplníme kostkovým ledem až po okraj a pořádně vytřepeme.
  4. Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do sklenice na drcený led.
  5. Ozdobíme plátkem grepu.

Sklo


Libbey Hobstar dlouhá sklenice na nealko a koktejly 470 ml
86 Kč

Vybavení


Ginza Shaker 0,65l
296 Kč

Koriko shaker 0,830 l Cocktail Kingdom vážený
321 Kč

Flair shaker 0,8l nerezový
181 Kč

Odměrka nerezová s ryskou 3cl - 5cl
196 Kč

Jigger Meclar Prestige 5,10,15,20,25 / 10,20,30,40,50 ml
595 Kč

Skleněná odměrka 2 - 4 cl CE
46 Kč

Profi Strainer bez úchytů s rukojetí
456 Kč

BarConic® Julep strainer měděný
196 Kč

Julep strainer
146 Kč

Historie

High Society znamená v překladu “smetánka” a v koktejlovém světě osvěžující long drink z minulého století. Více než v jeho rodném Německu se tento drink uchytil v Čechách, kde ho proslavil dnes již legendární pražský Bugsy’s bar, který otevřel své brány 31. března 1995 a krátce poté se objevil v žebříčku nejlepších barů světa. Oba jeho majitelé Václav Vojíř a Zdeněk Šulc kdysi působili v baru nedaleko Mnichova, jehož majitel se v té době připravoval na barmanskou soutěž s recepturou svěžího long drinku na bázi ginu. Soutěže se bohužel nikdy nezúčastnil kvůli náhlé nemoci. Na drink postupně zapomněli, vrátili se do Prahy a rozhodli se otevřít svůj vysněný cocktail bar. Krátce po tom, co začali sestavovat jejich první barový lístek, si na High Society vzpomněli a zařadili ho pod číslem 165.

Zajímavost

Nejvíce se tento koktejl proslavil u nás v České republice.