Piña Colada

Tento koktejl právem patří mezi světoznámé tiki klasiky. Je populární napříč celým světem. Kombinace ananasu s kokosem tvoří harmonické duo, které nikdy nezklame.

Suroviny

4cl Brugal Blanco
1cl Brugal Anejo
1cl Kokosový likér
2cl Kokosová smetana
1cl Čerstvá limetková šťáva
10cl Cappy Ananas
1 špetka Sůl

Ozdoba

Ananas, máta, koktejlová třešeň

Příprava – Šejkr

2 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
  2. Odměříme si všechny ingredience přímo do šejkru.
  3. Šejkr si naplníme kostkovým ledem až po okraj a pořádně protřepeme.
  4. Koktejl scedíme do sklenice na drcený led.
  5. Ozdobíme ananasem, koktejlovou třešní a mátou.

Sklo

Vybavení

Historie

O původ tohoto drinku z Porto Rica se přou tři barmani. První zmínka je z roku 1952 z hotelu Hilton v Puerto Rico, kdy tehdejší barman Ramon “Monchito” Marrero Pérez namíchal tento drink. Častěji se ale připisuje prvenství Rámonu Portas Mignotu, který jej namíchal roku 1963 v restauraci Barrachina v San Juan. Do dnes v této restauraci visí na zdi plaketa, která to dokazuje.

Zajímavost

Název tohoto koktejlu pochází ze španělštiny. Piña znamená ananas, colada bychom pak v tomto smyslu mohli přeložit jako “přecezený”. Pravděpodobně je to odkaz na čerstvou ananasovou šťávu, která by měla být použita při výrobě tohoto drinku.