Koktejl se sladkokyselou chutí rajčatové šťávy. Velice pikantní koktejl. Často se můžeme setkat i s recepturou s křenem či různými bylinkami.
Suroviny
4cl Vodka
2cl Čerstvá citrónová šťáva
8cl Rajčatový džus
3 střiky Worcestrová omáčka
2 střiky Tabasco
1/2 lžičky Mletý Pepř
1/2 lžičky Celerová Sůl
Ozdoba
Celerová nať, citrón
(olivy, cibulky, bylinky)
Příprava – Rolování
- Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience, k vymačkání citrónové šťávy můžeme použít lis na citrusy.
- Odměrkou si všechny ingredience odměříme do shakeru na koktejly.
- Naplníme šejkr kostkovým ledem až po okraj a pomocí barového sítka několikrát přelijeme tekutinu bez ledu z jednoho šejkru do druhého.
- Koktejl scedíme přes sítko bez ledu do vychlazené koktejlové sklenice.
- Ozdobíme stonkem čerstvé celerové natě a plátkem citrónu.
Sklo
Vybavení
Historie
Drink vymyslel Fernand Petiot ve 20. letech 20. století, americký barman, v baru Harry’s New York v Paříži. Název koktejlu navrhl host baru. V roce 1934 začal Petiot pracovat v baru King Cole v New Yorku. Newyorčané nebyli zprvu z drinku příliš nadšení. Prohlásili, že nápoj chutná nevýrazně a požádali Petiota, aby ho dokořenil. Přidal proto černý pepř, kajenský pepř, Worcesterovou omáčku, citrón a pro ty, kteří chtěli více pálivosti, štědrá kapka omáčky Tabasco. A tak se zrodila americká klasika.
Zajímavost
Bloody Mary byla od počátku často objednávána jako lék na kocovinu po předešlé bujaré noci.