Klasický koktejl kombinující hořký Fernet a komplexní Vermut se sladko bylinnými tóny. Světová klasika pro pomalé upíjení při dlouhých večerech.
Suroviny
3cl Bulldog gin
3cl Cinzano 1757
1cl Fernet Branca
Ozdoba
Pomerančová kůra
Příprava – V míchací sklenici
3 minutyČas
Náročnost
- Nachladíme si koktejlovou sklenici a připravíme ingredience.
- Pomocí odměrky odměříme všechny ingredience do míchací sklenice.
- Naplníme míchací sklenici kostkovým ledem a barmanskou lžičkou 15 krát otočíme ve směru hodinových ručiček.
- Koktejl scedíme přes barové sítko bez ledu do vychlazené skleničky.
- Koktejl zastříkneme pomerančovou kůrou a následně vložíme dovnitř drinku.
Vybavení
Historie
Drink, který vymyslela historicky první žena a zároveň první šéf barmanka American Baru hotelu Savoy Ada „Coley“ Coleman (1858-1923) v roce 1900. Koktejl byl poprvé namíchán pro herce Charlese Hawtreye jako výjimečný drink. Drink se poprvé objevil v Savoy Cocktail Book roku 1935.
Zajímavost
Koktejl Hanky Panky v překladu znamená Techtle Mechtle.