Hořkosladká klasika, která osloví. Dlouhý osvěžující drink, vhodný na nejrůznější oslavy.
Suroviny
4cl Bulldog gin
2cl Campari
2cl Domácí broskvový likér
8cl Cappy Grapefruit
Ozdoba
Plátek Grepu
Příprava – V šejkru
- Nachladíme si koktejlovou sklenici a připravíme ingredience.
- Vezmeme odměrku a do shakeru na koktejly si odměříme všechny ingredience.
- Šejkr naplníme pomocí lopatky na led kostkovým ledem až po okraj a pořádně vytřepeme.
- Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do sklenice na drcený led.
- Ozdobíme plátkem grepu.
Sklo
Vybavení
Historie
High Society znamená v překladu „smetánka“ a v koktejlovém světě osvěžující long drink z minulého století. Více než v jeho rodném Německu se tento drink uchytil v Čechách, kde ho proslavil dnes již legendární pražský Bugsy’s bar, který otevřel své brány 31. března 1995 a krátce poté se objevil v žebříčku nejlepších barů světa. Oba jeho majitelé Václav Vojíř a Zdeněk Šulc kdysi působili v baru nedaleko Mnichova, jehož majitel se v té době připravoval na barmanskou soutěž s recepturou svěžího long drinku na bázi ginu. Soutěže se bohužel nikdy nezúčastnil kvůli náhlé nemoci. Na drink postupně zapomněli, vrátili se do Prahy a rozhodli se otevřít svůj vysněný cocktail bar. Krátce po tom, co začali sestavovat jejich první barový lístek, si na High Society vzpomněli a zařadili ho pod číslem 165.
Zajímavost
Nejvíce se tento koktejl proslavil u nás v České republice.