Typický zástupce tiki koktejlů, který obsahuje velkou porci rumu se svěžestí limetky, sladkostí po mandlích a příjemnou hořkost grepu. Skvělý long drink pro nevšední večery.
Suroviny
4cl Brugal Blanco
2cl Falernum
2cl Domácí pomerančový likér
1cl Domácí mandlový sirup
3cl Čerstvá limetková šťáva
2cl Cappy Grapefruit
1střik Absinth
Ozdoba
Máta
Grep
Příprava – Šejkr
- Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience, limetkovou šťávu můžeme vymačkat pomocí lisu na citrusy.
- Všechny ingredience si odměříme přímo do shakeru na koktejly.
- Šejkr pomocí lopatky na led naplníme kostkovým ledem až po okraj a pořádně protřepeme.
- Koktejl scedíme přes sítko do vychlazené koktejlové sklenice na drcený led.
- Ozdobíme měsíčkem limetky a čerstvé máty.
Sklo
Vybavení
Historie
Tento koktejl vytvořil Ernest Raymond Beaumont-Gantt alias Don the Beachcomber ve svém baru v Hollywoodu v Kalifornii. To je asi o deset let dříve než Trader Vic, který přišel se svojí verzí drinku. Don the Beachcomber však trdí, že Trader Vic pouze zkopíroval jeho drink. Nakonec tomu tak nebylo a u soudu se vše vyjasnilo.
Zajímavost
Don the Beachcomber je znám jako zakladatel tiki kultury a jako první člověk, který otevřel první prototyp Tiki Baru v Hollywoodu v Kalifornii.