Silný, ale přesto velice chutný koktejl. Jeden z mnoha zástupců tiki kultury drinků, a možná i proto se stal tak oblíbeným po celém světě. Kombinací mandlí, rumu a limetky vzniká jednoduchá exotická chuť.
Suroviny
6cl Brugal Anejo
2cl Domácí likér s příchutí pomerančové kůry
1cl Domácí mandlový sirup
2cl Čerstvá limetková šťáva
Ozdoba
Máta, limetka
Příprava – Šejkr
- Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience, limetkovou šťávu můžeme vymačkat pomocí lisu na citrusy.
- Odměrkou si všechny ingredience odměříme přímo do shakeru na koktejly.
- Šejkr pomocí lopatky na led naplníme kostkovým ledem až po okraj a pořádně protřepeme.
- Koktejl scedíme přes sítko do vychlazené koktejlové sklenice na drcený led.
- Ozdobíme měsíčkem limetky a čerstvé máty.
Vybavení
Historie
V roce 1934 otevřel Victor Jules Bergeron alias Trader Vic svou první restauraci v Oaklandu v San Franciscu. Podával polynéské jídlo se směsí čínských, francouzských a amerických pokrmů vařených v pecích na dřevo. Trader Vic je ale nejvíce známý díky rumovým koktejlům, které vytvořil. Jednoho večera roku 1944 vyzkoušel nový nápoj u dvou přátel z Tahiti. Po prvním doušku prý Carrie zvolala „mai tai-roa aé,“ což v tahitštině znamená „z tohoto světa – to nejlepší!“ A tak Trader Vic pojmenoval svůj nápoj Mai Tai.
Zajímavost
O původ koktejlu se přeli Trader Vic a Ernest Raymond Beaumont Gantt alias Don Beachcomber. Po dlouhé při nakonec Don Beachcomber uznal autorství receptury Traderu Vicovi.