Mai Tai Trader Vic

Silný, ale přesto velice chutný koktejl. Jeden z mnoha zástupců tiki kultury drinků, a možná i proto se stal tak oblíbeným po celém světě. Kombinací mandlí, rumu a limetky vzniká jednoduchá exotická chuť.

Suroviny

6cl Brugal Anejo
2cl Domácí likér s příchutí pomerančové kůry
1cl Domácí mandlový sirup
2cl Čerstvá limetková šťáva

Ozdoba

Máta, limetka

Příprava – Šejkr

2 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience, limetkovou šťávu můžeme vymačkat pomocí lisu na citrusy.
  2. Odměrkou si všechny ingredience odměříme přímo do shakeru na koktejly.
  3. Šejkr pomocí lopatky na led naplníme kostkovým ledem až po okraj a pořádně protřepeme.
  4. Koktejl scedíme přes sítko do vychlazené koktejlové sklenice na drcený led.
  5. Ozdobíme měsíčkem limetky a čerstvé máty.


Historie

V roce 1934 otevřel Victor Jules Bergeron alias Trader Vic svou první restauraci v Oaklandu v San Franciscu. Podával polynéské jídlo se směsí čínských, francouzských a amerických pokrmů vařených v pecích na dřevo. Trader Vic je ale nejvíce známý díky rumovým koktejlům, které vytvořil. Jednoho večera roku 1944 vyzkoušel nový nápoj u dvou přátel z Tahiti. Po prvním doušku prý Carrie zvolala „mai tai-roa aé,“ což v tahitštině znamená „z tohoto světa – to nejlepší!“ A tak Trader Vic pojmenoval svůj nápoj Mai Tai.

Zajímavost

O původ koktejlu se přeli Trader Vic a Ernest Raymond Beaumont Gantt alias Don Beachcomber. Po dlouhé při nakonec Don Beachcomber uznal autorství receptury Traderu Vicovi.