Mai Tai Trader Vic

Silný, ale přesto velice chutný koktejl. Jeden z mnoha zástupců tiki kultury drinků, a možná i proto se stal tak oblíbeným po celém světě. Kombinací mandlí, rumu a limetky vzniká jednoduchá exotická chuť.

Suroviny

6cl Brugal Anejo
2cl Domácí likér s příchutí pomerančové kůry
1cl Domácí mandlový sirup
2cl Čerstvá limetková šťáva

Ozdoba

Máta, limetka

Příprava – Šejkr

2 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
  2. Všechny ingredience si odměříme přímo do šejkru.
  3. Šejkr naplníme kostkovým ledem až po okraj a pořádně protřepeme.
  4. Koktejl scedíme přes sítko do vychlazené skleničky na drcený led.
  5. Ozdobíme měsíčkem limetky a čerstvé máty.

Sklo

Vybavení

Historie

V roce 1934 otevřel Victor Jules Bergeron alias Trader Vic svou první restauraci v Oaklandu v San Franciscu. Podával polynéské jídlo se směsí čínských, francouzských a amerických pokrmů vařených v pecích na dřevo. Trader Vic je ale nejvíce známý díky rumovým koktejlům, které vytvořil. Jednoho večera roku 1944 vyzkoušel nový nápoj u dvou přátel z Tahiti. Po prvním doušku prý Carrie zvolala „mai tai-roa aé,“ což v tahitštině znamená „z tohoto světa – to nejlepší!“ A tak Trader Vic pojmenoval svůj nápoj Mai Tai.

Zajímavost

O původ koktejlu se přeli Trader Vic a Ernest Raymond Beaumont Gantt alias Don Beachcomber. Po dlouhé při nakonec Don Beachcomber uznal autorství receptury Traderu Vicovi.