Twist na nejznámější klasický koktejl s použití vaječného bílku Whisky Sour. Sladko kyselá chuť zjemněná vaječným bílkem s velkou porcí bourbonu. Koktejl je na závěr doplněn o červené víno.
Suroviny
- 6cl Naked Grouse
- 3cl Čerstvá citrónová šťáva
- 1,5cl Cukrový sirup
- 1 střik Angostura bitters
- 1,5cl Vaječný bílek / není nutný
- 1,5cl Červené vino
Ozdoba
Citrónová kúra
Příprava – Přímo ve skle
2 minutyČas
Náročnost
- Nachladíme si koktejlovou sklenici a připravíme ingredience, k vymačkání citronové šťávy můžeme použít lis na citrusy.
- Vezmeme barmanskou odměrku a všechny ingredience vyjma červeného vína si odměříme přímo do shakeru na koktejly.
- Pomocí tyčového mixéru vyšleháme koktejl po dobu pěti sekund.
- Lopatkou na led naplníme šejkr až po okraj kostkovým ledem a pořádně protřepeme.
- Koktejl scedíme přes sítko do vychlazené skleničky na kostkový led a dolijeme porcí červeného vína.
- Na závěr zastříkneme citrónovou kůrou kterou následně vložíme dovnitř.
Sklo
Vybavení
Historie
Poprvé byl vyroben okolo roku 1880 barmanem v Chicagu, původně byl tento nápoj pojmenován Continental Sour a potom Southern Whiskey Sour, také znám jako Brunswick Sour a Claret Snap, než se stal nejlépe známým jako New York Sour, pravděpodobně po barmanovi na Manhattanu, který začal nápoj prodávat a proslavil ho.
Zajímavost
Brunswick je koktejl známí Whisky Sour na bázi žitné whisky s červeným vínem, ale bez vaječného bílku.