Twist na nejznámější klasický koktejl s použití vaječného bílku Whisky Sour. Sladko kyselá chuť zjemněná vaječným bílkem s velkou porcí bourbonu. Koktejl je na závěr doplněn o červené víno.

Suroviny

  • 6cl Naked Grouse
  • 3cl Čerstvá citrónová šťáva
  • 1,5cl Cukrový sirup
  • 1 střik Angostura bitters
  • 1,5cl Vaječný bílek / není nutný
  • 1,5cl Červené vino

Ozdoba

Citrónová kúra

Příprava – Přímo ve skle

2 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si koktejlovou sklenici a připravíme ingredience, k vymačkání citronové šťávy můžeme použít lis na citrusy.
  2. Vezmeme barmanskou odměrku a všechny ingredience vyjma červeného vína si odměříme přímo do shakeru na koktejly.
  3. Pomocí tyčového mixéru vyšleháme koktejl po dobu pěti sekund.
  4. Lopatkou na led naplníme šejkr až po okraj kostkovým ledem a pořádně protřepeme.
  5. Koktejl scedíme přes sítko do vychlazené skleničky na kostkový led a dolijeme porcí červeného vína.
  6. Na závěr zastříkneme citrónovou kůrou kterou následně vložíme dovnitř.


Historie

Poprvé byl vyroben okolo roku 1880 barmanem v Chicagu, původně byl tento nápoj pojmenován Continental Sour a potom Southern Whiskey Sour, také znám jako Brunswick Sour a Claret Snap, než se stal nejlépe známým jako New York Sour, pravděpodobně po barmanovi na Manhattanu, který začal nápoj prodávat a proslavil ho.

Zajímavost

Brunswick je koktejl známí Whisky Sour na bázi žitné whisky s červeným vínem, ale bez vaječného bílku.