Koktejl, který v minulosti pila pouze takzvaná ,,smetánka”. Dnes si můžeme tento mátový koktejl vychutnat téměř v každém dobrém baru.
Suroviny
5cl Cognac
2cl Bílý mátový likér
Ozdoba
Čerstvá máta
Příprava – Přímo ve skle
2 minutyČas
Náročnost
- Nachladíme si koktejlovou sklenici pomocí ledu.
- Sklenici lopatkou na led naplníme kostkovým ledem.
- Ingredience odměrkou postupně odměříme přímo do sklenice.
- Pomocí barmanské lžičky drink zamícháme.
- Nakonec ozdobíme čerstvou mátou.
Vybavení
Historie
Stinger vznikl okolo roku 1890. Koktejl vyrobený z brandy, crème de menthe a cukrového sirupu. Tento koktejl najdeme v knize koktejlů Williama Schmidta z roku 1892 – The Flowing Bowl. Stal se okamžitě populární ve městě New York a rychle se stal známý jako nápoj pro vyšší společnost. Podle barmana Jere Sullivana zůstal Stinger součástí barmanských znalostí až do prohibice. Stinger začal ztrácet svojí popularitu u Američanů na konci 70. let.
Zajímavost
Stinger se stal velice populárním koktejlem během prohibice v USA. Crème de menthe maskoval chuť nekvalitního alkoholu.