Koktejl spíše kyselého profilu s tóny třešní a bylinek, které přicházejí z francouzského bylinného likéru Green Charteuse.
Suroviny
3cl Bulldog gin
2cl Likér Green Chartreuse
2cl Domácí třešňový likér (Maraschino)
2cl Čerstvá limetková šťáva
Ozdoba
Limetková kůra
Příprava – Šejkr
- Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience, limetkovou šťávu vymačkáme pomocí lisu na citrusy.
- Přímo do shakeru na koktejly si odměrkou odměříme všechny ingredience.
- Lopatkou na led naplníme šejkr kostkovým ledem až po okraj a pořádně vytřepeme.
- Koktejl scedíme přes barové sítko bez ledu do vychlazené koktejlové sklenice.
- Koktejl zastříkneme limetkovou kůrou, kterou následně vložíme dovnitř drinku.
Sklo
Vybavení
Historie
Nejstarší známá písemná zmínka o koktejlu Last Word je v koktejlové knize z roku 1951 od Teda Sauciera, Bottoms Up! Koktejl byl poprvé představen asi před třiceti lety Frankem Fogarty, který byl velmi známý ve Vaudeville a říkalo se mu Dublin Minstre. Pravděpodobně byl nápoj vymyšlen okolo roku 1920 bezprostředně před nebo po začátku americké prohibice. Zdá se, že tento nápoj je jeden z mála velkých koktejlů, které se objevily v období před zákazem pití alkoholu v Americe.
Zajímavost
Frank Fogasty byl slavný americký divadelní umělec ve Vaudeville (dnešní stand-up komedy) ve 20. letech 20. století. Hrál v Orpheum v Brooklynu a stal se slavným pro jeho monology, vyhrál dokonce i New York Morning Telegraph soutěž o nejpopulárnějšího vaudeville umělce v roce 1912. Typicky otevíral svoje představení s písní a uzavíral recitací a zde se zrodil název Last Word.